•  ΔΕΙΤΕ: Αυτά είναι καψώνια!...
  • Το πρωί  δίδασκαν τον λόγο του Θεού και το απόγευμα έκαναν...
  • ΔΕΙΤΕ: Σέξι και... όποιος αντέξει!  Βλέποντας κανείς την Κelly Brook, σίγουρα...
  • ΔΕΙΤΕ:1. Τακτικός συντάκτης Το kouneli δεν έχει συμπληρώσει ακόμα έναν μήνα λειτουργίας και...
  • ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με γκολ από τα 40 μέτρα  Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ...

Νέος τύπος θύρας στα νέα Apple laptops.

Μπορεί το firewire να είναι σημαντικά γρηγορότερο από το USB (τουλάχιστον μέχρι την έκδοση 2.0), η αλήθεια είναι όμως πως δεν "έπιασε" τόσο όσο το USB, για διάφορους λόγους - ένας εκ των οποίων ο αριθμός των συσκευών που το περιλαμβάνουν. Παρ' όλα αυτά, η Apple ανακοίνωσε πως τα νέα της Macbook Pro θα είναι τα πρώτα laptop που θα περιλαμβάνουν τη θύρα "Thunderbolt".
Η θύρα thunderbolt, η οποία έχει αναπτυχθεί από την Intel, υπόσχεται, με το ίδιο καλώδιο, να αντικαταστήσει τις θύρες ethernet, τη σύνδεση της εικόνας και τις data συνδέσεις (USB, FireWire). new-macbook-pro
Η νέα θύρα - την οποία βλέπετε στην παραπάνω leaked φωτογραφία, με σήμα τον κεραυνό του Harry Potter - θα αντικαταστήσει τη Mini DisplayPort στα Macbooks. Θα συνδέεται κατευθείαν στα monitor που υποστηρίζουν τη DisplayPort, όπως είναι οι οθόνες της Apple. Όπως και η DisplayPort, το Thunderbolt μπορεί να συνδεθεί με αντάπτορες σε θύρες DVI, HDMI και VGA.
Η καινοτομία είναι πως η θύρα Thunderbolt μπορεί να μεταφέρει δεδομένα από περιφερειακές συσκευές όπως εξωτερικοί σκληροί δίσκοι που χρησιμοποιούν USB, FireWire, Ethernet ή το νέο πρωτόκολλο PCI Express. Η ταχύτητα του Thunderbolt υπολογίζεται περίπου 20 φορές μεγαλύτερη από τα περισσότερα σύγχρονα καλώδια USB.
Η Apple γενικά έχει την τάση να υιοθετεί πρώτη τις νέες τεχνολογίες διασύνδεσης - με τους iMac έδωσε σημαντική ώθηση στο USB όταν πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90. Όπως προείπαμε όμως, και το FireWire που είναι standard σε όλους τους mac, δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία.
Αν πάντως το Thunderbolt καταφέρει να αντικαταστήσει τη ζούγκλα των καλωδίων πίσω από τα desktop pc μας με ένα και μοναδικό καλώδιο, θα είναι σίγουρα σημαντική υπόθεση...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε και εσύ το δικό σου σχόλιο "Το Kouneli"