•  ΔΕΙΤΕ: Αυτά είναι καψώνια!...
  • Το πρωί  δίδασκαν τον λόγο του Θεού και το απόγευμα έκαναν...
  • ΔΕΙΤΕ: Σέξι και... όποιος αντέξει!  Βλέποντας κανείς την Κelly Brook, σίγουρα...
  • ΔΕΙΤΕ:1. Τακτικός συντάκτης Το kouneli δεν έχει συμπληρώσει ακόμα έναν μήνα λειτουργίας και...
  • ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με γκολ από τα 40 μέτρα  Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ...

Γιατί μερικές γυναίκες έχουν εμμονή με το σεξ;

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το γυναικείο εθισμό με το σεξ – μεταξύ αυτών και ότι οι γυναίκες απλώς δεν μπορεί να είναι τοξικομανείς με το σεξ και ότι είναι πιο πιθανό να είναι εξαρτημένες από τις σχέσεις ή από τον έρωτα....

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι υπάρχουν γυναίκες εξαρτημένες από το σεξ - και μπορεί να υπάρχουν σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό από ό, τι πέφτει στην αντίληψή σας," δηλώνει ο Robert Weiss, συγγραφέας και ιδρυτής του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Αποκατάστασης στο Λος Άντζελες.

Από την αρχαιότητα το σεξ έχει δώσει δύναμη στις γυναίκες μέσα στις σχέσεις. Μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν ως διαπραγματευτικό ατού με τους άνδρες;
Ναι, μπορεί να χρησιμοποιείται φανερά ή συγκαλυμμένα αλλά πολλοί άνδρες θα ομολογούσαν ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν σχεδόν τα πάντα για το σεξ ή για μια γυναίκα πρόθυμη να τους προσφέρει σεξ. Οι γυναίκες δεν περιγράφονται συνήθως με αυτόν τον τρόπο.

Εν τω μεταξύ ένα διπλό πρότυπο που αφορά τη σεξουαλικότητα έχει υπάρξει ταυτόχρονα και εξακολουθεί να υπάρχει. Οι άνδρες αναμένεται να είναι σεξουαλικά ενεργοί αλλά το αντίθετο δεν ισχύει για τις γυναίκες. Οι γυναίκες υποτίθεται ότι αποδέχονται τη χρήση της πορνογραφίας από τους άνδρες και τη σεξουαλική τους απελευθέρωση αλλά αν οι ίδιες συμμετέχουν σε παρόμοιες συμπεριφορές θεωρούνται ελεεινές.

Παλιότερα υπήρχε η άποψη ότι τα θηλυκά είναι ‘’εθισμένα στον έρωτα’’ και όχι ‘’εθισμένα στο σεξ’’.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν και γυναίκες εθισμένες στο σεξ.

Ο εθισμός στο σεξ ορίζεται στην Wikipedia ως "μια ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση της σεξουαλικής του συμπεριφοράς". Άλλοι όροι που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι ‘’σεξουαλική εξάρτηση’’ ή ‘’σεξουαλική καταναγκαστικότητα’’.

Αν και η πραγματική προέλευση του εθισμού στο σεξ δεν μπορεί να γίνει γνωστή, οι παρακάτω παράγοντες ή συνδυασμός περισσοτέρων του ενός, θεωρείται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο:

• Κατάχρηση σεξουαλική, συναισθηματική ή σωματική
• Κάποια άλλη μορφή παιδικού τραύματος
• Η έκθεση σε σεξουαλικές καταστάσεις σε πολύ νεαρότερη ηλικία
• Πρόσθετοι οικογενειακοί παράγοντες

Όπως αναφέρθηκε στο SexHelp.com έρευνες έχουν δείξει ότι πολλοί εξαρτημένοι από το σεξ μεγαλώνουν σε δυσλειτουργικές οικογένειες. Συχνά ένα άλλος μέλος της οικογένειας έχει ένα άλλο είδος εθισμού (87%). Οι εθισμένοι στο σεξ αναφέρουν ότι έχουν αντιμετωπίσει συναισθηματική κακοποίηση (97%), σεξουαλική κακοποίηση (83%) και σωματική κακοποίηση (71%).

Παραδοσιακά τα προβλήματα εθισμού για τις γυναίκες περιλαμβάνουν το φαγητό, τα ψώνια και τα χρήματα.
Το σεξ κατά πάσα πιθανότητα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα με το top 10 των εθισμών.
Ωστόσο οι γυναίκες αποτελούν περίπου το 10% των ατόμων που ζητούν βοήθεια για εθισμό στο σεξ και είναι πιθανό αυτό να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου δεδομένου ότι αυτές είναι μόνο οι γυναίκες που ζητούν βοήθεια!

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι γυναίκες ιστορικά αποθαρρύνονται από το να είναι σεξουαλικά επιθετικές. Κατά συνέπεια οι γυναίκες που έχουν εθισμό με το σεξ είναι σπάνιες.
Πιο συχνά οι γυναίκες αυτές αποκαλούνται ‘’νυμφομανείς’’ ή ‘’πόρνες’’.
Οι συγκεκριμένοι όροι είναι όροι με τους οποίους οι γυναίκες δε θέλουν να ταυτίζονται και έτσι δεν αναζητούν θεραπεία



http://frappedoupoli.blogspot.com/2011/02/blog-post_625.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε και εσύ το δικό σου σχόλιο "Το Kouneli"