Ούτε με τον υπουργό της δεν τα βρίσκει η Μέρκελ


Ο Μπρίντερλε λέει «όχι» σε αγορά ελληνικών ομολόγων από το τα ταμείο

Αποστάσεις από τις απόψεις του υπουργού Οικονομικών, Ράινερ Μπρίντερλε, για το μηχανισμό στήριξης του ευρώ παίρνει η καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ. 

Οι θέσεις του υπ. Οικονομίας που απορρίπτει τη διεύρυνση του Μηχανισμού Στήριξης «δεν απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης στην ολότητά τους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, στο Βερολίνο.

Με τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ το Μάρτιο και τις άλλες συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο «βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων αποφάσεων», είπε ο κ. Ζάιμπερτ. Όλα αυτά συζητώνται εντατικά με τους εταίρους στην ΕΕ και «ενδιάμεσες τοποθετήσεις σε επιμέρους θέματα δεν απηχούν τη συνολική στάση της κυβέρνησης».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Ράινερ Μπρίντερλε, απέρριψε κατηγορηματικά την αγορά ομολόγων χωρών της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση από το Ταμείο Στήριξης. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας προσθέτει ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουν οι πόρτες για μία ένωση μεταφοράς πόρων και τονίζει ότι είναι αντίθετος σε μια τέτοια πρακτική του μηχανισμού, ο οποίος θα πρέπει να ενεργοποιείται μόνον ως «έσχατη λύση». 

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Κάνε και εσύ το δικό σου σχόλιο "Το Kouneli"