•  ΔΕΙΤΕ: Αυτά είναι καψώνια!...
  • Το πρωί  δίδασκαν τον λόγο του Θεού και το απόγευμα έκαναν...
  • ΔΕΙΤΕ: Σέξι και... όποιος αντέξει!  Βλέποντας κανείς την Κelly Brook, σίγουρα...
  • ΔΕΙΤΕ:1. Τακτικός συντάκτης Το kouneli δεν έχει συμπληρώσει ακόμα έναν μήνα λειτουργίας και...
  • ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με γκολ από τα 40 μέτρα  Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ...

Οι ήρωες της ΕΛ.ΑΣ. που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος


ΔΕΙΤΕ: Ποια είναι τα τελευταία θύματα στο μεγάλο κατάλογο της Αστυνομίας

«Πηγαίνουμε το πρωί για δουλειά και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι μας ζωντανοί» έχει πει γνωστός συνδικαλιστής αστυνομικός και η χθεσινή πραγματικότητα, το έγκλημα  στου Ρέντη με τους δύο νεαρούς νεκρούς αστυνομικούς, 22 και 23 ετών αντίστοιχα, δικαιώνει τα λόγια του. 

Ταυτόχρονα όμως τα λόγια αυτά του ένστολου φέρνουν στο νου τους πεσόντες στο καθήκον αστυνομικούς. Αυτούς που θυσιάζονται για 1000 ευρώ, που πληρώνουν από την τσέπη τους τον εξοπλισμό και τους θυμόμαστε δυστυχώς όταν προστεθεί ένας ακόμη στη λίστα θανάτου...





Σκυλογιάννης Γεώργιος 22 ετών, κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας την 01/07/2009 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής. Έπεσε νεκρός από τα πυρά αδίστακτων στου Ρέντη χθες. 




Ευαγγελινέλης Ιωάννης, ειδικός φρουρός. Κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στις 19/10/2008 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής. Κατέληξε μετά το γάζωμα των ληστών στου Ρέντη χθες. 




Βασιλάκης Γεώργιος, αστυνομικός υποδιευθυντής. Ήταν ο υπασπιστής του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τραυματίσθηκε θανάσιμα στις 24-06-2010 ύστερα από έκρηξη σε γραφείο του 7ου ορόφου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στον ίδιο όροφο βρίσκεται και το υπουργικό γραφείο και το δέμα που περιείχε τη βόμβα είχε παραλήπτη τον πρώην υπουργό. 




Τριανταφύλλου Νικόλαος, υπαρχιφύλακας. Στις 11-09-2009, ο αστυνομικός μετέβαινε στο Α.Τ. Αλιβερίου Ευβοίας, για ανάληψη καθηκόντων κι ενώ βρισκόταν στην επαρχιακή οδό Παραλίας Κύμης-Λεπούρων, το όχημα που οδηγούσε κατέπεσε σε παρακείμενο χείμαρρο, ο οποίος είχε πλημμυρίσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Ο υπαρχιφύλακας ανασύρθηκε νεκρός.




Αντώνης, Νεκτάριος Σάββας, αρχιφύλακας. Δολοφονήθηκε στις 17/6/2009 ύστερα από την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ενώ εκτελούσε υπηρεσία στην οδό Πορφυρά και Δημητρακοπούλου στα Άνω Πατήσια στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων. Τη δολοφονία ανέλαβε με προκήρυξή της η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». 




Θεοδώρου Σπυρίδων, υπαρχιφύλακας. Τραυματίστηκε βαριά στο κρανίο από πυροβολισμό κακοποιών στις 3/4/2009 κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου υπόπτων στην περιοχή της Κυψέλης. Από εκείνη την ημέρα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» σε κρίσιμη κατάσταση, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 5/6/2009, που κατέληξε. 



Σπανουδάκης Μιχαήλ, αρχιφύλακας. Τραυματίστηκε θανάσιμα από ληστή τράπεζας στις 5/3/2009 στην περιοχή της Νίκαιας. Ο αστυνομικός ήταν εκτός Υπηρεσίας αλλά προτίμησε να κάνει το καθήκον του όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ο δολοφόνος του βρέθηκε λίγους μήνες μετά. 

Φυσικά, αυτοί δεν είναι οι μόνοι πεσόντες στο καθήκον αστυνομικοί. Απλά είναι οι τελευταίοι από τους 99 (από τις 15/9/1984 μέχρι χθες) που ρίσκαραν τη ζωή τους για τη δουλειά τους. 

Αλλά, όπως καταγγέλλουν, οι συνάδελφοί τους, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία τους εν ώρα υπηρεσίας, θα υπάρξουν και άλλα θύματα. Άλλωστε, το κλίμα στη συγκέντρωση που είχαν οι αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ πριν από λίγη ώρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και οι καταγγελίες που γίνονταν από ένστολους συνδικαλιστές ήταν βαρύτατες. 

Και γι' αυτό αυτό που ανησυχεί αυτή την ώρα τους αστυνομικούς είναι εάν η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ θα αναλάβει τα μέτρα της για να μην προστεθούν και άλλοι ένστολοι στη λίστα θανάτου που μεγαλώνει τον τελευταίο καιρό. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε και εσύ το δικό σου σχόλιο "Το Kouneli"