•  ΔΕΙΤΕ: Αυτά είναι καψώνια!...
  • Το πρωί  δίδασκαν τον λόγο του Θεού και το απόγευμα έκαναν...
  • ΔΕΙΤΕ: Σέξι και... όποιος αντέξει!  Βλέποντας κανείς την Κelly Brook, σίγουρα...
  • ΔΕΙΤΕ:1. Τακτικός συντάκτης Το kouneli δεν έχει συμπληρώσει ακόμα έναν μήνα λειτουργίας και...
  • ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με γκολ από τα 40 μέτρα  Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ...

Στα ίχνη του εγκληματία πολέμου Γκόραν Χάτζιτς


ΔΕΙΤΕ: Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του πρώην οδηγού του

Ειδική μονάδα της σερβικής αστυνομίας έκαναν έφοδο, σήμερα το πρωί, σε διαμέρισμα στην πόλη Νόβι Σαντ, στη Βοϊβοντίνα της Σερβίας, όπου κατοικεί ο Ίγκορ Ίβκοβιτς, πρώην οδηγός του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, Γκόραν Χάτζιτς.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και δεν επέτρεπαν την κυκλοφορία οχημάτων.

Από τη σερβική ειδική εισαγγελία για τα εγκλήματα πολέμου δεν επιβεβαιώθηκε ότι η επιχείρηση της αστυνομίας διεξήχθη με εντολή της, δηλαδή ότι εντάσσεται στις προσπάθειες εντοπισμού των καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου, μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Βελιγραδίου, Β92. 

Αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών σύλληψης του φυγόδικου Γκόραν Χάτζιτς, διεξήχθη στις 24 Φεβρουαρίου, στην πόλη Στάρα Πάζοβα της Βοϊβοντίνα.

Με βάση το κατηγορητήριο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), ο Γκόραν Χάτζιτς, πρώην ηγέτης των εξεγερμένων Σέρβων στην ανατολική Σλαβονία, αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου σε βάρος Κροατών, στην περιοχή που είχε καταληφθεί από τα μέσα του 1991 έως το 1993.

Ο Γκόραν Χάτζιτς κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παραβίαση των νόμων και των εθίμων πολέμου, την εκδίωξη Κροατών και γενικά του μη σερβικού πληθυσμού, για δολοφονίες, εγκλεισμούς, βασανισμούς, απάνθρωπες συμπεριφορές, απελάσεις, καταστροφή χωριών και θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων και λεηλασίες περιουσιών.






πηγή:  http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε και εσύ το δικό σου σχόλιο "Το Kouneli"