•  ΔΕΙΤΕ: Αυτά είναι καψώνια!...
  • Το πρωί  δίδασκαν τον λόγο του Θεού και το απόγευμα έκαναν...
  • ΔΕΙΤΕ: Σέξι και... όποιος αντέξει!  Βλέποντας κανείς την Κelly Brook, σίγουρα...
  • ΔΕΙΤΕ:1. Τακτικός συντάκτης Το kouneli δεν έχει συμπληρώσει ακόμα έναν μήνα λειτουργίας και...
  • ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με γκολ από τα 40 μέτρα  Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ...

Ρυπαίνεις την πόλη σου; Πλήρωσε!


Πρόστιμα επιβάλλει ο δήμος Βόλου στους παραβάτες

Νέο Κανονισμό Καθαριότητας για το νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή. Ήδη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Χαράλαμπος Τσαμπάζης έχει ετοιμάσει μαζί με την υπηρεσία τις προτάσεις του για τις διατάξεις με τα αντίστοιχα πρόστιμα που θα περιλαμβάνει ο νέος Κανονισμός και τις έχει παραδώσει στο Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη.

Όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος, στον υπό έγκριση νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Βόλου περιλαμβάνονται τα παρακάτω, εκτός των άλλων, πρόστιμα:

- Ο παραβάτης που εντοπίζεται ως υπεύθυνος για την μετακίνηση κάδου απορριμμάτων θα του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 50 ευρώ.

- Ο παραβάτης που εντοπιστεί για την εναπόθεση σακούλας απορριμμάτων εκτός κάδου θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο ύψους 30 ευρώ.

- Όσοι εναποθέτουν χύδην απορρίμματα εκτός του κάδου απορριμμάτων θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο ύψους 50 ευρώ.

- Όσοι εγκαταλείπουν ογκώδη αντικείμενα από κατεδάφιση (μπάζα) δίπλα από τους κάδους απορριμμάτων ή έξω από μονοκατοικίες χωρίς προηγουμένως να έχουν μεριμνήσει να ειδοποιήσουν και να συνεννοηθούν με την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου για την απομάκρυνσή τους τότε θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 50 ευρώ.

- Όσοι εγκαταλείπουν έξω από τα σπίτια τους ή τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών που διαμένουν τα ξύλινα κουφώματα ή τις πόρτες προκειμένου να τα αντικαταστήσουν με καινούργια, τότε οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 50 ευρώ.

- Εγκατάλειψη τοξικών απορριμμάτων έξω από μονοκατοικίες ή διαμερίσματα το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα είναι ύψους 500 ευρώ.

- Όταν εντοπίζεται πολίτης να προκαλεί φθορά στον αστικό εξοπλισμό του Δήμου ( κλάδοι απορριμμάτων, καλαθάκια κ.α.) τότε θα του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

-Η ρύπανση πάνω στα ειδικά διαφημιστικά ταμπλό του Δήμου θα τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

- Η παράνομη στάθμευση δίπλα από κάδους απορριμμάτων που θα εμποδίζει την απρόσκοπτη αποκομιδή τους θα τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 60 ευρώ.

- Οικόπεδα ιδιωτών που δεν καθαρίζονται θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 50 ευρώ.

- Ιδιώτες που εγκαταλείπουν Ι.Χ. αυτοκίνητα, μηχανές ή σκάφη σε κοινόχρηστους χώρους θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ

- Παράνομη τοποθέτηση διαφήμισης επί του πεζοδρομίου θα τιμωρείται με 100 ευρώ.

- Δημότες που ευθύνονται για τη ρύπανση μνημείων, αγαλμάτων, πάρκων, παιδικών χαρών, χώρων πρασίνου κ.λ.π. θα τιμωρούνται με πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 500 – 3.000 ευρώ. Τα πρόστιμα διπλασιάζονται στις περιπτώσεις εκείνες που οι υπαίτιοι είναι υπότροποι.
πηγή:  http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε και εσύ το δικό σου σχόλιο "Το Kouneli"