•  ΔΕΙΤΕ: Αυτά είναι καψώνια!...
  • Το πρωί  δίδασκαν τον λόγο του Θεού και το απόγευμα έκαναν...
  • ΔΕΙΤΕ: Σέξι και... όποιος αντέξει!  Βλέποντας κανείς την Κelly Brook, σίγουρα...
  • ΔΕΙΤΕ:1. Τακτικός συντάκτης Το kouneli δεν έχει συμπληρώσει ακόμα έναν μήνα λειτουργίας και...
  • ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με γκολ από τα 40 μέτρα  Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ...

«Κόβουμε» σεξ και χόμπι εξαιτίας της κούρασης


Οι ατέλειωτες επαγγελματικές υποχρεώσεις, η καθιστική ζωή, οι δουλειές του σπιτιού αλλά και οι πολύωρες μετακινήσεις «γονατίζουν» τους Έλληνες, οι οποίοι συχνά-πυκνά νιώθουν τόσο κουρασμένοι ώστε δεν έχουν τη δύναμη ούτε καν με τα χόμπι ή με τον ερωτικό τους σύντροφο να ασχοληθούν.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα αγοράς, στην οποία συμμετείχαν 500 άντρες και γυναίκες ηλικίας 25 έως 65 ετών, η έλλειψη ενέργειας και η κούραση αποτελούν πλέον τον κανόνα, καθώς οι οκτώ στις δέκα γυναίκες και το 72% των ανδρών ταλαιπωρούνται συχνά από αυτήν.

Κυριότερη αιτία είναι η συνεχής πάλη τους να τα προλάβουν όλα – ιδίως το να μπορέσουν να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή, με την δεύτερη να είναι μονίμως η «χαμένη» αφού οι ώρες της μέρας μοιάζει να μην είναι ποτέ αρκετές για να τα προλάβουν όλα.

Η έλλειψη χρόνου και η πολλή δουλειά είναι τα δύο κυριότερα προβλήματα: το 68% και το 67% των εθελοντών αντιστοίχως απέδωσαν σε αυτές τις δύο την αέναη κόπωσή τους.

Οι νέοι ηλικίας 25-34 ετών μοιάζει να είναι αυτοί που υποφέρουν περισσότερο από την πολύωρη απασχόληση, καθώς το 71% από αυτούς είπαν ότι η δουλειά τους είναι η κύρια αιτία για την κόπωσή τους, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στους εθελοντές ηλικίας άνω των 45 ετών είναι κατά μέσον όρο 50%.

Τρίτη συχνότερη αιτία κοπώσεως σε όλες τις ηλικίες είναι η καθιστική ζωή (κουράζει το 57% ανδρών και γυναικών) και τέταρτη οι δουλειές του σπιτιού, που «γονατίζουν» πάνω από έξι στις δέκα γυναίκες αλλά και σχεδόν τρεις στους δέκα άντρες.

Οι συνέπειες

Στα πρόθυρα κατάρρευσης, λοιπόν, αδυνατούν να ασχοληθούν με ό,τι τους ευχαριστεί. Το πρώτο που πλήττεται από την κούρασή τους είναι η ερωτική τους ζωή, καθώς το 72% σε όλες τις ηλικίες παραδέχονται πως όταν δεν έχουν ενέργεια, δεν μπορούν να ασχοληθούν με τον/την σύντροφό τους.

Τα χόμπι τους και γενικά ό,τι τους ευχαριστεί επίσης πέφτει «θύμα» της έλλειψης χρόνου – και γι’ αυτό, είναι το πρώτο που θα έκαναν εάν είχαν έστω και 1 ώρα περισσότερο ελεύθερο χρόνο την ημέρα. Στην πραγματικότητα, το 52% είπαν πως θα ασχολούνταν με τα χόμπι τους εάν είχαν αυτή την ώρα, ενώ το 49% θα την περνούσαν με την οικογένεια και τους φίλους τους ή έστω ασχολούμενοι με κάποια φυσική δραστηριότητα.

Οι τρεις στους δέκα πάντως, θα την αφιέρωναν στον ύπνο, ο οποίος επίσης τους λείπει πολύ.

Τα αντίδοτα

Όσον αφορά το τι κάνουμε για να τονώσουμε τον οργανισμό μας, η ακολούθηση μιας πιο υγιεινής διατροφής και η αυξημένη κατανάλωση νερού είναι οι πρώτες επιλογές. Το 72% ανδρών και γυναικών δήλωσαν πως προσέχουν περισσότερο τη διατροφή τους όταν νιώθουν κουρασμένοι, ενώ το 61% είπαν πως πίνουν περισσότερο νερό.

Τρίτο «αντίδοτο» είναι – για ευνόητους λόγους – ο περισσότερος ύπνος (τον επιδιώκει το 60% των ερωτηθέντων), ενώ τέταρτο (με 56%) η ενασχόληση με κάποια φυσική δραστηριότητα, καθώς σε πολυάριθμες μελέτες έχει τεκμηριωθεί πως η άσκηση «διώχνει» την κούραση και αυξάνει την ενεργητικότητα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία BRI για λογαριασμό της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer.

 Web Only

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε και εσύ το δικό σου σχόλιο "Το Kouneli"