•  ΔΕΙΤΕ: Αυτά είναι καψώνια!...
  • Το πρωί  δίδασκαν τον λόγο του Θεού και το απόγευμα έκαναν...
  • ΔΕΙΤΕ: Σέξι και... όποιος αντέξει!  Βλέποντας κανείς την Κelly Brook, σίγουρα...
  • ΔΕΙΤΕ:1. Τακτικός συντάκτης Το kouneli δεν έχει συμπληρώσει ακόμα έναν μήνα λειτουργίας και...
  • ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με γκολ από τα 40 μέτρα  Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ...

Τραγωδία στο λιμάνι της Σούδας-νεκροί αλλοδαποί, έρευνες για τους αγνοούμενους


Τρεις αλλοδαποί ανασύρθηκαν νεκροί, περίπου 28 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Χανίων ενώ τουλάχιστον 14 άτομα αγνοούνται μετά και την τραγική κατάληξη που είχε η μεταφορά απεγκλωβισμένων από τη Λιβύη στο λιμάνι της Σούδας. Λίγο μετά τις 12:00, εντοπίστηκαν σώοι, αλλά σε εξαθλιωμένη κατάσταση, δυο από τους αγνοούμενους οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν ακόμη τρεις οι οποίοι νοσηλεύονται στο Ναυτικό Νοσοκομείο.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για υπηκόους από το Μπαγκλαντές οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο "IONIAN KING". Το πλοίο κατέπλευσε ξημερώματα στο λιμάνι της Σούδας προερχόμενο από τη Βεγγάζη, μεταφέροντας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 1.288 Ασιάτες υπηκόους. Ένας σημαντικός αριθμός αλλοδαπών, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 49 άτομα, πήδηξαν στη θάλασσα μόλις αντίκρισαν τα φώτα του λιμανιού προκειμένου να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους.
Ωστόσο, τα σχέδιά τους ναυάγησαν με τον πιο τραγικό τρόπο. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα για τη διάσωση τους, καταφέρνοντας να περισυλλέξει αρκετούς ναυαγούς ενώ μέχρι στιγμής αγνοούνται 14 άτομα. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν μεταξύ άλλων, σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και αλιευτικά, ενώ υπερίπταται και ένα Super Puma.
Οι αλλοδαποί έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
Προηγούμενο Επόμενο Πίσω στη λίστα Λήψη Προσθήκη στο καλάθι Print
Αριθμός Είδησης: 9676904
Χανιά, Ελλάδα 06/03/2011 16:39 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Νομικού)
Χανιά - Επιχείρηση εντοπισμού Ασιατών στο λιμάνι Σούδας (2) - Εντοπίστηκαν σώοι τρεις από τους αγνοούμενους.
Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Συνεχίζονται με πλωτά μέσα στον κόλπο της Σούδας, αλλά και με περιπολικά οχήματα του Λιμενικού Σώματος στην στεριά γύρω από τον κόλπο της Σούδας, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων υπηκόων Μπαγκλαντές, οι οποίοι, χθες το βράδυ βρέθηκαν στην θάλασσα, κατά τον κατάπλου του πλοίου "Ionian King".
Στις 3 παρά 20 μετά το μεσημέρι στην ακτή του Βλητέ, περιπολικό εντόπισε 3 ακόμα από τους αγνοουμένους σώους, και πλέον οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων.
Το πλοίο "Ionian King" μετέφερε από τη Λιβύη 1.288 ανθρώπους, ως επί το πλείστον υπηκόους Μπαγκλαντές.
Την ώρα που έκανε τις διαδικασίες για να δέσει, κάποιοι από τους επιβάτες, χωρίς αρχικά να γίνουν αντιληπτοί, έπεσαν στη θάλασσα.
Λίγες ώρες μετά, δύο εξ αυτών, οι οποίοι είχαν καταφέρει να βγουν στην στεριά εντοπίσθηκαν από περίπολο του Ναυτικού.
Από το σημείο εκείνο και μετά σήμανε συναγερμός σε Λιμενικό, ΕΚΑΒ και Αστυνομία.
Η καταμέτρηση των επιβαινόντων στο σκάφος έδειξε ότι 49 από αυτούς είχαν πέσει στη θάλασσα.
Η επιχείρηση εντοπισμού τους άρχισε άμεσα και νωρίς το πρωί έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν 2 νεκροί ενώ ένας ακόμα κατέληξε, παρά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν.
Τριάντα μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Χανίων όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών οι 14 επέστρεψαν στο πλοίο.
Στις 12:20 μετά το μεσημέρι, εντοπίσθηκαν ζωντανοί δύο ακόμα από τους επιβαίνοντες, ενώ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης νοσηλεύονται 18, με υποθερμία και αφυδάτωση.
Στις έρευνες από νωρίς το πρωί πήραν μέρος ένα ελικόπτερο, δύο πλοία του Λιμενικού, ένα φουσκωτό του Λιμενικού, ένα περιπολικό του Λιμενικού, δυο ρυμουλκά του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε φουσκωτά και αλιευτικά σκάφη, ενώ συμμετείχαν και δύτες.
Στο λιμεναρχείο Σούδας γίνονταν συνεχείς συσκέψεις για τον συντονισμό των επιχειρήσεων στις οποίες, εκτός από το Λιμενικό Σώμα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το ΕΚΑΒ, καθώς πληρώματα από τα Χανιά, το Ηράκλειο, τις Μοίρες, την Ιεράπετρα και το Ρέθυμνο ήταν σε επιφυλακή
Το μεσημέρι, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης ανακοίνωσε πως για ανθρωπιστικούς λόγους αναβάλλεται το προγραμματισμένο καρναβάλι της Σούδας.
Εκτός από το Λιμενικό, στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της Σούδας παραμένουν και αστυνομικές δυνάμεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε και εσύ το δικό σου σχόλιο "Το Kouneli"