•  ΔΕΙΤΕ: Αυτά είναι καψώνια!...
  • Το πρωί  δίδασκαν τον λόγο του Θεού και το απόγευμα έκαναν...
  • ΔΕΙΤΕ: Σέξι και... όποιος αντέξει!  Βλέποντας κανείς την Κelly Brook, σίγουρα...
  • ΔΕΙΤΕ:1. Τακτικός συντάκτης Το kouneli δεν έχει συμπληρώσει ακόμα έναν μήνα λειτουργίας και...
  • ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με γκολ από τα 40 μέτρα  Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ...

Κοινωνία έτοιμη να εκραγεί


Σε επίπεδα Αφρικανικών χωρών ο βαθμός δυσαρέσκειας των Ελλήνων

Στο όριο των κοινωνικών αντοχών έχει εκτιναχθεί ο δείκτης μιζέριας, που συνυπολογίζοντας τα ποσοστά ανεργίας και πληθωρισμού, μετρά τον βαθμό δυσαρέσκειας μιας κοινωνίας. 

Ο ελληνικός «misery index», όπως λέγεται ο δείκτης, έχει δυστυχώς αρχίσει να «κτυπά κόκκινο», πλησιάζοντας τα όρια του συναγερμού που είχαν ανάλογοι δείκτες για την Τυνησία και την Αίγυπτο πριν από περίπου ένα μήνα. Βασίζεται στη θεωρία πως όταν η ανεργία και ο πληθωρισμός της οικονομικής ανάπτυξης αποδυναμώνονται, επιδεινώνεται ταυτόχρονα η αντοχή της κοινωνίας και η υπομονή των ανθρώπων εξαντλείται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ο δείκτης επιβαρύνεται δραματικά για τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, καθώς από το 11,3 το 2009, εκτινάχθηκε στο 17,3 πέρυσι, ξεπερνώντας το 19 στις αρχές του έτους.

Είναι ενδεικτικό πως οι αναλυτές του Bloomberg υπολόγισαν τον υψηλό πληθωρισμό 4,9% το ποσοστό ανεργίας 12,4% και τα τρομακτικά ελλείμματα. Το ανησυχητικό είναι πως τα κύρια δεδομένα έχουν επιβαρυνθεί στο πρώτο φετινό δίμηνο, φέρνοντας την Ελλάδα στην έβδομη θέση της κατάταξης 59 χωρών.
πηγή:  http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε και εσύ το δικό σου σχόλιο "Το Kouneli"