•  ΔΕΙΤΕ: Αυτά είναι καψώνια!...
  • Το πρωί  δίδασκαν τον λόγο του Θεού και το απόγευμα έκαναν...
  • ΔΕΙΤΕ: Σέξι και... όποιος αντέξει!  Βλέποντας κανείς την Κelly Brook, σίγουρα...
  • ΔΕΙΤΕ:1. Τακτικός συντάκτης Το kouneli δεν έχει συμπληρώσει ακόμα έναν μήνα λειτουργίας και...
  • ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με γκολ από τα 40 μέτρα  Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ...

Η πόλη της Ξάνθης στο βιβλίο Guinness


ΔΕΙΤΕ: Κατασκεύασε τη μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο

Στις σελίδες του βιβλίου με τα ρεκόρ Guinness φιγουράρει η πόλη της Ξάνθης για την κατασκευή της μεγαλύτερης αποκριάτικης μάσκας.

Η συγκεκριμένη πόλη άξιζε τη διάκριση καθώς δεκάδες κάτοικοι της Ξάνθης, όλων των ηλικιών, υπό την επίβλεψη του γλύπτη Φώτη Στεργίου με τη συμπαράσταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ξάνθης, για έναν ολόκληρο μήνα εργάζονταν με εντατικούς ρυθμούς για να κατασκευάσουν την εντυπωσιακή μάσκα, που ζυγίζει 2.000 κιλά, είναι εξολοκλήρου από φελιζόλ, έχει ύψος 12 μέτρα, πλάτος 8,5 μέτρα και καταλαμβάνει εμβαδόν 75 τετραγωνικών μέτρων. Το κόστος της, σύμφωνα με τις δηλώσεις των διοργανωτών, ανήλθε στο ποσό των 50.000 ευρώ.

Το πρωί, η εκπρόσωπος των Guinness World Records Β.Χάμινγκς και οι συνεργάτες της από τη Μεγάλη Βρετανία έκαναν όλες τις απαραίτητες μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν η αποκριάτικη μάσκα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ.

Η μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο έχει την εικόνα χαρακτικού και δανείζεται στοιχεία από το ελληνικό θέατρο σκιών, το οποίο και αποτελεί κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών στην Ξάνθη.
Ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της προσπάθειας και τόνισε ότι κάθε χρόνο ο Δήμος Ξάνθης επιφυλάσσει για όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της μια μεγάλη έκπληξη στο πλαίσιο των μεγάλων καρναβαλικών εκδηλώσεων που για φέτος ήταν η κατασκευή της μεγαλύτερης αποκριάτικης μάσκας στον κόσμο.



πηγή:  http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε και εσύ το δικό σου σχόλιο "Το Kouneli"