•  ΔΕΙΤΕ: Αυτά είναι καψώνια!...
  • Το πρωί  δίδασκαν τον λόγο του Θεού και το απόγευμα έκαναν...
  • ΔΕΙΤΕ: Σέξι και... όποιος αντέξει!  Βλέποντας κανείς την Κelly Brook, σίγουρα...
  • ΔΕΙΤΕ:1. Τακτικός συντάκτης Το kouneli δεν έχει συμπληρώσει ακόμα έναν μήνα λειτουργίας και...
  • ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με γκολ από τα 40 μέτρα  Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ...

Στροφή στα οικολογικά μοντέλα


To Fiat Group στο σαλόνι της Γενεύης

Στο 81ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 3 Μαρτίου, το Fiat Group θα παρουσιάσει μια ακόμη πτυχή του προγράμματος που έχει εκπονήσει για μείωση των ρύπων και περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των εταιρειών που προσαρμόζουν την γκάμα τους στα νέα δεδομένα.

Επίσης, στη Γενεύη θα αποκαλύψει και τα νέα μοντέλα της, τα οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στις πιο σημαντικές κατηγορίες αυτοκινήτων. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται η ανανέωση της γκάμας της Lancia.

Στο περίπτερο της Fiat θα πρωταγωνιστεί η νέα οικολογική σειρά Fiat «MyLife», που συνδυάζει την τεχνολογία με την οδηγική απόλαυση και την οικολογική ευαισθησία. Περιλαμβάνει τα Punto «MyLife» 1.2 69 ίππων, Qubo 1.3 MultiJet 75, Bravo 1.6 MultiJet 120 και Doblo 1.6 MultiJet 120. Εφοδιάζονται με κινητήρες Euro 5, Start&Stop, συστήματα τηλεματικής και παροχής πληροφοριών (Blue&Me - TomTom, Instant Nav κ.ά.). Σε έναν ξεχωριστό χώρο θα εμφανισθεί η «Air Technologies», η οποία συμπυκνώνει όλες τις οικολογικές τεχνολογίες που έχει εφαρμόσει η Fiat στην τωρινή της γκάμα.

Το σημαντικότερο νέο μοντέλο είναι το πολυμορφικό Freemont, το πρώτο αυτοκίνητο που προέκυψε από τη συνεργασία της Fiat με το Chrysler Group. Είναι επταθέσιο, βασίσθηκε στο Dodge Journey και θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Διαστάσεις, μήκος 4,89 μ., πλάτος 1,88 μ. και ύψος 1,72 μ., μεταξόνιο 2.890 χιλ., το μεγαλύτερο στην κατηγορία του. Αρχικά μόνο με κίνηση μπροστά και με μοτέρ ντίζελ 2.000 κ.εκ. MultiJet ισχύος 140 ή 170 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Αργότερα, θα λανσαριστούν εκδόσεις 4x4 με MultiJet 170 ίππων και βενζινοκινητήρα 3.6 V6 276 ίππων.

Η νέα πρόκληση για τη Lancia είναι ο συνδυασμός των στοιχείων της ιταλικής κουλτούρας για το αυτοκίνητο με την αμερικανική άποψη για την αυτοκίνηση. Ενα χρόνο μετά την ανακοίνωση της συμμαχίας των εταιρειών Lancia και Chrysler, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν τα πρώτα αποτελέσματα. Η Lancia δημιούργησε έναν ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο με γραφικά που σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό παζλ.

Προγραμματίσθηκαν οι εξής παγκόσμιες πρεμιέρες: 5θυρο Ypsilon Thema, πρωτότυπα Flavia Concept και Flavia Cabrio Concept, Grand Voyager και ανανεωμένη Delta. Η τέταρτη γενιά της Lancia Ypsilon, αρχικά θα παράγεται μόνο σε πεντάθυρο αμάξωμα μήκους 3,84 μ. Οι πωλήσεις ξεκινούν τον Ιούνιο, ενώ στη Βρετανία και την Ιρλανδία θα λανσαριστεί το Σεπτέμβριο με το σήμα της Chrysler.

Διευρύνει την παράδοση των προκατόχων της προσφέροντας ακόμη περισσότερη κομψότητα και καινοτομίες. Τα νέα μπροστινά καθίσματα με τεχνολογία «Slim Seats» αυξάνουν τον ζωτικό χώρο για τους πίσω επιβάτες. Κινητήρες 1.200 κ.εκ. 8V 69 ίππων και 900 κ.εκ. Twinair 85 ίππων. Ο τελευταίος συνδυάζεται και με ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DFN. Φέτος εορτάζονται τα 25 χρόνια του θρυλικού Ypsilon και οι πάνω από 1,5 εκατ. πωλήσεις.

Η Lancia Thema είναι η παγκόσμια ναυαρχίδα της μάρκας. Βασίστηκε στο νέο Chrysler 300 και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Εχει μήκος 5,08 μ. και εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα V6 της Chrysler ισχύος 292 ίππων. Αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Εκπομπές CO2 μόλις 199 γραμμ./χλμ. Μέση κατανάλωση 8,3 λτρ./100 χλμ. Αναμένεται τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», η Lancia Grand Voyager βασίζεται στο αμερικανικό μοντέλο Grand Voyager, σημείο αναφοράς στην κατηγορία των μεγάλων πολυχρηστικών οχημάτων (MPV). Το πρωτότυπο Flavia Concept, προπομπός ενός μεσαίου σεντάν και μιας cabriolet έκδοσής του. Μια ακόμη προσπάθεια να αναβαθμισθεί το Chrysler 200. Η ανανεωμένη Lancia Delta διακρίνεται για τα αναβαθμισμένα επίπεδα εξοπλισμού και τους νέους συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών. Διαθέσιμη από το δεύτερο τρίμηνο του 2011 στην ελληνική αγορά.

Η Alfa Romeo που την «έχει βάλει στο μάτι» το γκρουπ VW, θα έχει έντονη παρουσία και σε αυτή τη διεθνή έκθεση. Εμφαση θα δοθεί στην επιτυχία της Giulietta, στα τελευταία crash test του EuroNCAP. Αναδείχθηκε το ασφαλέστερο compact μοντέλο με συνολική επιτυχία 87/100. Ανακοινώθηκε ότι ακόμη και με τις αυστηρότατες νόρμες του 2012 το μικρομεσαίο της Alfa Romeo θα έχει ασφάλεια 5 αστέρων.

Η MiTo εμφανίζεται με αρκετές αλλαγές. Νέα χρώματα, καινούριες εσωτερικές επενδύσεις, μεγαλύτερη γκάμα ηλεκτρονικών συστημάτων κ.ά. Τα βλέμματα θα επικεντρωθούν στην ειδική έκδοση Quadrifoglio Verde, με σπορ καθίσματα της Sabelt, με ανθρανονημάτινη πλάτη.

Οι Ιταλοί τα τελευταία χρόνια ανεβαίνουν γρήγορα τα σκαλοπάτια της κλίμακας που θα τους φέρει στις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η πρόοδός τους σε όλους τους τομείς είναι εντυπωσιακή. Το ιταλικό DNA είναι βασικός ρυθμιστής της ευρωπαϊκής αγοράς.

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Κάνε και εσύ το δικό σου σχόλιο "Το Kouneli"