•  ΔΕΙΤΕ: Αυτά είναι καψώνια!...
  • Το πρωί  δίδασκαν τον λόγο του Θεού και το απόγευμα έκαναν...
  • ΔΕΙΤΕ: Σέξι και... όποιος αντέξει!  Βλέποντας κανείς την Κelly Brook, σίγουρα...
  • ΔΕΙΤΕ:1. Τακτικός συντάκτης Το kouneli δεν έχει συμπληρώσει ακόμα έναν μήνα λειτουργίας και...
  • ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με γκολ από τα 40 μέτρα  Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ...

Πολύ αυστηρές οι ποινές του φορολογικού, λένε κυβερνητικοί βουλευτές


Ήπια κριτική εκ των έσω στο νομοσχέδιο

Και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προστέθηκαν σε εκείνους που ασκούν κριτική στο φορολογικό νομοσχέδιο και ειδικά στις αυστηρές ποινές που εισάγει για τους παραβάτες. «Να ξαναδούμε το θέμα των ποινών ώστε να μην παραβιάζεται η αναλογικότητα», σχολίασε νωρίτερα στη Βουλή ο Κώστας Γείτονας που τάχθηκε μεν υπέρ της αυστηροποίησης, «αλλά να μην πάμε στο άλλο άκρο και να καταλήξουμε να κυνηγάμε τον φουκαρά, επειδή δεν μπορούμε να βρούμε τους μεγάλους».

Να μην ενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα, τόνισε από την πλευρά της η Αφροδίτη Παπαθανάση, ενώ ο Σπ. Μαργέλης επεσήμανε ότι «δεν είναι όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν εξ επαγγέλματος απατεώνες και δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο ισοπεδωτικό τρόπο με εκείνους που φοροδιαφεύγουν συστηματικά».

Λίγο πριν η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε ότι είναι το 7ο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση «και αυτό από μόνο του δεν φέρνει καμία αίσθηση ασφάλειας σε οποιονδήποτε επενδυτή θέλει να επενδύσει στη χώρα μας. 

Αποδεικνύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν άλλαξε. Στηρίζεται στην μείωση των ελλειμμάτων αλλά με λάθος τρόπο».
Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ υποστήριξε επίσης ότι «η όποια πολιτική σας βούληση για πάταξη της φοροδιαφυγής στιγματίζεται από την περαίωση, με τον τρόπο που το κάνατε», ενώ χαρακτήρισε τις νέες αυστηρές ποινές που προβλέπει ο νόμος «δρακόντειες που οδηγούν σε πλήρη ποινικοποίηση».

«Οι διατάξεις διακρίνονται από ποινικό παραλογισμό γιατί εξισώνουν την οικονομική αδυναμία με ποινές εφάμιλλες με ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ τυχαία παράβασης και συστηματικής φοροδιαφυγής», κατέληξε.

« ’Η θα πρέπει να κόβουμε συνεχώς δαπάνες, ή να αυξήσουμε τα έσοδα μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Κάποιοι θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο», απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς και πρόσθεσε:«Το πάρτι των έξυπνων φοροφυγάδων σε βάρος των μόνιμων υποζυγίων, των συνεπών φορολογούμενων, πρέπει να πάρει τέλος. Για να διασφαλίσουμε την απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης όχι με λόγια αλλά με έργα».

Οι αυστηρές ποινές του νέου θεσμικού πλαισίου βρέθηκαν στο στόχαστρο και εκπροσώπων της αγοράς και των επιχειρηματιών, που διατύπωσαν τις θέσεις τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
πηγή:  http://www.newsbeast.gr

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Κάνε και εσύ το δικό σου σχόλιο "Το Kouneli"